Matrica poslovne tehnologije kao temelj razvoja informacijskog sustava za grafičko-nakladničku djelatnost - Dunđer, Ivan; Pogarčić, Ivan; Juričić, Vedran (2012)
Cilj rada jest aktualizacija uloge grupiranja poslovnih procesa u više manjih podsustava, što omogućuje matrica poslovne tehnologije, koja logički prethodi mnoštvu projektnih dijagrama. U ovom radu se iznosi moguće rješenje projektiranja informacijskog sustava za grafičko-nakladničku djelatnost i analizira značenje matrice poslovne tehnologije. Matrica poslovne tehnologije, odnosno matrica poslovnih procesa i klasa podataka postavlja se kao temelj razvoja takvog informacijskog sustava. Dvodimenzionalna je matematička forma, čiji redovi predstavljaju poslovne procese, a stupci klase podataka. Budući da se procesi koji su predmet ovog rada smatraju temeljnim dijelovima poslovne tehnologije, naglašava se važnost njihove pravovremene identifikacije prilikom projektiranja informacijskog sustava.
Projekt MZOS
HRV