O najvećim (i) mogućim hrvatskim riječima - Marković, Ivan, kroatist (2012)
Prema staroj tipologiji J. Greenberga (1954) sintetički bi jezik poput hrvatskoga u prosjeku imao između 2, 00 i 2, 99 morfema po obliku riječi. Izlaganje će pokušati razvidjeti koliko morfova - afiksalnih i radikalnih - hrvatski oblici glagola, imenica i pridjeva imaju minimalno, koliko ih imaju prosječno, potom koliko ih imaju najbogatiji, najsloženiji postojeći hrvatski oblici riječi glagola, imenica i pridjeva te koliko bi ih imali najveći mogući hrvatski oblici riječi, odnosno koliko će ih imati najveći vjerojatni. Utvrđuje se da će kuriozitet u hrvatskome biti sve riječi koje imaju više od 3 prefiksa, više od 6 sufikasa i više od 3 leksička morfa.