Prikaz zadataka slijeđenja mete - Jerneić, Željko (1997)
Prikaz računalno implementiranih zadataka slijeđenja mete koji zahtijevaju precizne i usavršene odgovore, a namijenjeni su ispitivanju točne kontrole finih upravljačkih pokreta. Zadaci se razlikuju po nekoliko bitnih obilježja: načinu prikazivanja (neposredni i posredni), vrstama ulaznih funkcija (skokovite, kontinuirane), dinamici upravljala (pozicija, brzina, ubrzanje) i dimenzionalnosti (slijeđenje u jednoj ili dvije dimenzije). Kombinacija ovih obilježja određuje konačni izgled, zahtjeve i težinu svakog pojedinog zadatka. U svim zadacima učinak ispitanika se automatski registrira i pohranjuje. Dvije glavne mjere učinka su postotak vremena provedenog na meti i drugi korijen iz prosjeka kvadriranih pogrešaka (RMS(E) - root mean square error).