Hrvatske narodne knjižnice i njihovi korisnici na Facebooku - Hebrang Grgić, Ivana; Mučnjak, Dorja (2012)
Knjižnice u svijetu i Hrvatskoj sve češće koriste Facebook za komunikaciju s korisnicima i promicanje svojih aktivnosti. U radu se izlažu rezultati istraživanja hrvatskih narodnih knjižnica na Facebooku, analiziraju se vrsta njihove prisutnosti, metrički pokazatelji te aktivnosti knjižnica i korisnika na pojedinim aplikacijama tijekom vremenskog razdoblja od dva mjeseca. Rezultati su uspoređeni s ranijim istraživanjima provedenim u Hrvatskoj i u svijetu. U zaključku se iznosi nekoliko temeljnih preporuka vezanih uz prisutnost knjižnica na Facebooku. Cilj je istraživanje pretvoriti u longitudinalno i proširiti ga na sve vrste knjižnica i druge društvene mreže. Tako bi se trajno pratio razvoj hrvatskih knjižnica u komunikacijskom i informacijskom okruženju.
HRV