Hijerarhije radnih vrijednosti učenika, studenata i zaposlenih - Vizek Vidović, Vlasta (Array, 1984)
Upitnikom radnih vrijednosti - V, koji je konstruiran u okviru međunarodnog projekta o važnosti rada u životu pojedinca (WIS), ispitane su radne vrijednosti na 2% reprezentativnom uzorku učenika (pripremnog i završnog stupnja) i studenata, te na prigodnom uzorku zaposlenih u SRH (N=2564). Ispitanici su procjenjivali 20 radnih vrijednosti, od kojih je svaka u upitniku zastupljena s po 5 čestica. Usporedili smo hijerarhije radnih vrijednosti koje su dobivene rangiranjem aritmetičkih sredina radnih vrijednosti svakog poduzorka. Nađeno je da kod sve četiri skupine ispitanika čelnu poziciju na rang listama zauzimaju ove dvije vrijednosti: razvoj ličnosti i korištenje sposobnosti, dok su pozicije na samom dnu rang lista zauzele vrijednosti: rizik i autoritet. Analizom varijance ustanovljeno je da kod 17 vrijednosti postoje statistički značajne razlike između prosječnih procjena četiri grupe ispitanika.