Razvoj baze podataka i portala Croato-Aegyptica electronica - Tomorad, Mladen; Zlodi, Goran (2012)
Ključna odrednica razvoja baze podataka za projekt Croato-Aegyptica electronica jest omogućavanje upisa i prezentacije sadržaja u dvojezičnome obliku – na hrvatskome i engleskom jeziku – što će značajno povećati dostupnost projekta te povećati broj korisnika. Osim kataloških podataka dvojezično će se predstaviti i pojmovnici vezani uz egipatsku mitologiju i kulturu. Podaci o arheološkim lokalitetima obrađenim u bazi podataka prezentirat će se na internetskim stranicama projekta, a isti će biti i vizualizirani na interaktivnim zemljovidima dostupnim za pojedina ključna razdoblja egipatske kulture. Od brojnih predviđenih interaktivnih digitalnih sadržaja valja izdvojiti i 3D-modele koji će se izraditi za odabrane predmete, što će pružiti poseban osjećaj interakcije s objektima – posebice onima koji nisu dostupni u okviru stalnih postava muzeja.
HRV