"I melankolija može da provali iz čovjeka kao lava": politika afekta u "Zastavama" - Jukić, Tatjana (2012)
Analiza Krležina romana "Zastave" s fokusom na narativne konfiguracije karakteristične za politiku afekta kakvu Krleža zagovara primjerice još u "Predgovoru Podravskim motivima Krste Hegedušića".