Historije konzerviranja Anđele Horvat iz 1943. i 1944. godine: geneza i značenje - Špikić, Marko (Array, 2011)
U članku se govori o dvije historije konzerviranja Anđele Horvat iz 1943. i 1944. godine. Raspravlja se o strukturi tekstova, kontekstu njihova nastanka, utjecajima europskih pisaca te značenju radova za hrvatsku konzervatorsku zajednicu. Autori poticaje nalaze u časopisima i knjigama, uglavnom iz njemačkog govornog područja, pribavljanima zalaganjem Gjure Szabe i Ljube Karamana, dvojice mentora Anđele Horvat.