Profrasi - osobit tip rečenica u talijanskom i njihovi (mogući) ekvivalenti u hrvatskom jeziku - Deželjin, Vesna (2012)
Cilj je rada analizirati funkciju elemenata za koje se u tekstu rabi naziv "profraza" (prema talijanskom "profrasi") i to u odnosu na njihove ekvivalente u hrvatskom jeziku, radi utvrđivanja može li ovim strukturama pridružiti ista funkcija u oba jezika.