Razaranje tjelesnih tabua u suvremenoj hrvatskoj ženskoj prozi (S. Drakulić, D. Drndić, D. Ugrešić) - Ryznar, Anera (Array, 2012)
Tekst se bavi narativnim i stilskim strategijama kojima suvremene hrvatske autorice tekstualiziraju i fikcionaliziraju tabuiziran prostor tjelesnosti, odnosno progovaraju o onome što je u javnom diskurzu uglavno prešućeno. Pristupajući tabuima o tijelu iz autobiografske, historiografske i mitološke perspektive romani S. Drakulić, D. Drndić i D. Ugrešić uklapaju se u intelektualni obzor postfeminističke kritike koja tijelo smatra uporištem osobnih i kolektivnih identiteta i mjestom sukoba dominantne ideologije i alternativnih kulturnih vrijednosti.