Zavičajne zbirke u hrvatskim narodnim knjižnicama - Tošić-Grlač, Sonja (Array, 2011)
U radu se razmatra problematika zavičajnih zbirki u hrvatskim narodnim knjižnicama i to na sljedeći način: u prvome jedijelu rada izložen pregled dosad objavljenih teorijskih radova hrvatskih autora o zavičajnim zbirkama u narodnim knjižnicama, prikazani su hrvatski zakonski i podzakonski akti koji donose propise vezane uz zavičajne zbirke u narodnim knjižnicama ; u drugome dijelu rada predstavljeni su statistički podatci o zavičajnim zbirkama u narodnim knjižnicama - prikazan je broj narodnih knjižnica koje imaju zavičajne zbirke, broj knjiga u svescima, zatim podatci o nabavi i korištenju građe, za što su korišteni statistički podatci prikupljeni u Hrvatskome zavodu za knjižničarstvo u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.