Novo u tršćanskoj frazeologiji (Tršće, kraj Čabra, Gorski kotar) - Menac-Mihalić, Mira (Array, 2011)
Nekoliko generacija studenata kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu prikupljale su frazeme u stotinjak hrvatskih govora. U ovome se radu uspoređuju novi frazemi u kajkavskom govoru Tršća sa sličnima u drugim hrvatskim govorima te se promatra korištenje frazema s obzirom na generacijske razlike.