Stavovi brucoša/ica Filozofskog fakulteta u Zagrebu o kolegiju Tjelesna i zdravstvena kultura - Gošnik, Jelka (2012)
Istraživanje je provedeno s ciljem utvrđivanja stavova brucoša/ica Filozofskog fakulteta u Zagrebu o kolegiju Tjelesna i zdravstvena kultura (TZK) te uzroka tih stavova. Uzorak ispitanika testirali smo u 4 navrata te ga sveukupno čini 3310 brucoša/ica. Utvrdili smo da 46% brucoša/ica smatra da TZK ne bi trebao biti obavezan kolegij na preddiplomskom studiju. Utvrdili smo da među razlozima tog stava prednjače sloboda izbora i manjak vremena. Također, ustanovljen je interes približno 50% brucoša/ica za implementacijom predavanja u nastavni program kolegija TZK te da njih 60% smatra kako TZK ne bi trebao nositi ECTS bodove. Uz to, rezultati su pokazali da je 40% brucoša/ica spremno sufinancirati kineziološku aktivnost koja ih zanima.