Subjektivna procjena znanja plivanja studentske populacije - Špehar, Natalija; Fučkar Reichel, Ksenija; Gošnik, Jelka (2010)
Cilj ovog rada je bio utvrditi subjektivnu procjenu znanja plivanja kod studenata tri visoka učilišta različitih polja znanosti, te postoji li statistički značajna razlika u znanju plivanja između studenata po spolu, visokom učilištu i županiji iz koje dolaze. Studenti su ispunjavali neanonimni anketni upitnik. Razlika između muške i ženske populacije za svako visoko učilište utvrđena je Mann-Whitney U testom dok je razlika u stupnju plivačkog znanja testirana Kruskal-Wallis ANOVA testom. Za utvrđivanje potencijalne razlike između županija za svako visoko učilište korišten je Newman-Keuls test. Ovo istraživanje provedeno na ukupno 1391 studentu tri različita visoka učilišta pokazuje da je veliki broj neplivača i poluplivača u studentskoj populaciji.
HRV