Dijagnostika u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - Fučkar Reichel, Ksenija (Array, 2011)
Cilj je ovog rada bio utvrditi postoji li značajna razlika kod studenata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se danas bave nekom sportsko-rekreativnom aktivnošću od onih koji se ne bave i koji su to faktori koji na to utječu od ponuđenih pitanja. Uzorak ispitanika činili su studenti 1. godine studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ukupno 574 studenta, od čega 372 studentice i 175 studenti, u akademskoj godini 2010/2011. Provedena je neanonimna anketa koja se godinama koristi za potrebe i organizaciju nastave kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura koju su studenti dobrovoljno ispunili. Studetni su odgovorili na više skupina pitanja od kojih važna za ovo istraživanje su: način bavljenja sportsko- rekreativnim aktivnostima u zadnjih mjesec dana, tjelesna aktivnost u srednjoj školi, dosadašnje bavljenje sportom, sadašnje bavljenje sportom, broj sati sportske aktivnosti tjedno, sredina iz koje studenti dolaze i početak bavljenja sportom. Deskriptivna statistika korištena je za određivanje frekvencija i postotaka pojedine varijable u ukupnoj populaciji te s obzirom na spol ispitanika. Analiza varijance je korištena za utvrđivanje razlike u srednjim vrijednostima varijabli grupiranih s obzirom na spol i studijsku grupu. Rezultati su pokazali da statistički značajan doprinos imaju varijable tjelesna aktivnost u srednjoj školi, sredina iz koje studenti dolaze i dosadašnje bavljenje sportom, na studente/ice Prirodoslovno- matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima za vrijeme studija.