Fonološke pogreške u odnosu na položaj fonema unutar sloga - Vidović Zorić, Ana (Array, 2011)
Cilj je istraživanja otkriti kako će položaj istih glasnika unutar jednosložnih logatoma u nizu utjecati na uspješnost neposrednog priziva slijeda tih logatoma. Istraživanje uključuje tri popisa logatoma, slogovne strukture CVC (prostup-jezgra-odstup). Svaki popis sastoji se od petnaest nizova jednosložnih logatoma. Logatomi u nizu dijele dva ista konsonanta, a popisi se međusobno razlikuju s obzirom na položaj tih konsonanata unutar sloga. Na prvome popisu zajednički su posljednji samoglasnik i suglasnik (rima), na drugome popisu logatomi u nizu dijele prvi i posljednji suglasnik (pristup i odstup sloga), a na trećem popisu logatomi dijele početni suglasnik i samoglasnik (pristup i jezgru sloga).