Metafore s kojima živimo: prevođenje - Pavlović, Nataša (Array, 2005)
U većini indoeuropskih jezika riječ 'prevođenje' vezana je uz metaforu prenošenja - 'značenja', 'sadržaja' ili 'poruke' - iz jednog jezika u drugi. Suvremene teorije prevođenja preispituju takvo poimanje prevođenja i nude svoje metafore. U ovome radu prikazuju se različite metafore prevođenja i razmatraju načini na koje one utječu na poimanje prevoditelja i ulogu prevoditelja u društvu.