Francuski motivi Marinkovićevih drama - Pavlović, Cvijeta (Array, 2011)
Navodi iz francuske književnost prodiru u svaki Marinkovićev tekst. Stoga je za razgovore o Marinkovićevoj poetici potrebno provjeriti u kakvom je odnosu uporaba francuskih motiva u dramama u odnosu na onu u prozi. Kronološkim kriterijem iskazano, od Baudelairea do Molierea, Marinković u svakoj drami koristi drukčije motive, razgraničujući i dramske vrste, značenje pojedinih književnika pa i vlastite poruke i faze autorskoga sazrijevanja.