Primjena fonostilističke metode u radovima hrvatskih autora - Nikolić, Davor, kroatist (Array, 2011)
Rad prikazuje razvoj fonostilistike u okvirima hrvatskih filoloških znanosti, na zasadama osnivača strukturalne fonologije N. S. Trubeckoja. Među hrvatskim autorima ove postavke prvi počinje primjenjivati Petar Guberina, a na njegova se promišljanja nadovezuju radovi autora s Odsjeka za fonetiku. Drugu skupinu autora karakterizira lingvostilistički pristup unutar kojeg se fonostilistika bavi fonostilemima, odnosno stilističkim jedinicama koje na glasovnoj razini ostvaruju odstupanja od norme.