Načela fonetskoga i fonološkoga nazivlja - Jelaska, Zrinka (Array, 2011)
Bavljenje fonetikom i fonologijom uključuje i razvijanje znanstvenoga nazivlja. Jedan je od nekoliko najvažnijih načina kako bi nazivlje bilo prihvaćeno pravodobno sustavno predlaganje naziva i prije nego što budu nužni u široj uporabi. Kako bi naziv bio što prikladniji, osim jezikoslovnih zahtjeva traži i jasan opis i popis obilježja pojedine jedinice te poimanje njegove stvarne ili moguće uloge. U radu se na temelju rasprave Ivana Ivasa pokazuje kojim se, izravno i neizravno navedenima, načelima u glasovnomu nazivlju služio autor na temelju njegova vrlo pommna prikaza knjige u kojoj je bio ponuđen velik broj novih naziva.