Doprinosi zbornika "Bugarske narodne pjesme" u bugarskoj folkloristici i književnosti - Vasung, Ana (2011)
Zbornik Bugarske narodne pjesme prvi puta pred znanstvenom javnošću otkriva bogatstvo narodnog stvaralaštva i poslužio je kao materijal mnogobrojnim znanstvenim istraživanjima. Ono zauzima važno mjesto ne samo u bugarskoj folkloristici već i u slavenskoj.