Bezekvivalentni frazemi s toponimskom sastavnicom u bugarskom i hrvatskom jeziku - Vasung, Ana (2011)
U ovom se radu analiziraju frazemi s nacionalnom toponimskom komponentom u bugarskom i hrvatskom jeziku. Korpus prikupljenih frazema s imenima sela, naselja, gradskih četvrti ili ulica čini 11 bugarskih i 13 hrvatskih frazema. Odredili smo ih nacionalnim, bezekvivalentim frazemima. U oba su jezika zabilježeni frazemi za koje možemo odrediti ekvivalentnost na planu sadržaja