O bugarskim i hrvatskim frazemima s toponimskom komponentom (države i gradovi) - Vasung, Ana (Array, 2012)
U ovom se radu analiziraju frazemi s nacionalnom toponimskom komponentom u bugarskom i hrvatskom jeziku. Toponimi i antroponimi su svjedoci povijesti, kulture, mitologije i tradicije svakog naroda. Takvi frazemi sadrže vlastito ime i tako svjedoče o konceptualizaciji svijeta te sadrže kulturne i povijesne memorije naroda.