Egzistencijalni glagoli u hrvatskome - Zovko Dinković, Irena (2010)
U postojećoj jezikoslovnoj literaturi o slavenskim jezicima gotovo i nema radova o egzistencijalnim predikatima u hrvatskome jeziku. Stoga se u ovom radu na primjerima iz hrvatskoga ispituju neke postojeće tvrdnje o egzistencijalnosti i najčešćim egzistencijalnim glagolima imati i biti te niječnom glagolu nemati. Pobliže se analizira značenje koje rečenice s navedenim glagolima zadobivaju s obzirom na različito padežno kodiranje njihovih argumenata, ograničenja u redu riječi koja nastaju pod utjecajem obavijesnog ustrojstva rečenica s egzistencijalnim predikatima te ponašanje egzistencijalnih glagola u niječnim rečenicama.