Blood pressure oscillations under superficial cervical block for carotid endarterectomy- spectral analysis of blood pressure curve - B. Mazul-Sunko, A. Sekulić, Ž. Ivanec, A. Gvozdenović, H. Krolo, K . Kličan (Array, 2010)
Frekvencijskom analizom obrađen je elektrokardiogram bolesnika koji su radi stenoze karotide i operacije anestezirani površnim i dubokim cervikalnim blokom. Obradom nije nadjena razlika među promatranim skupinama u frekvencijskoj analizi elektrokardiograma.