Prilog istraživanju fenomena Medjugorja: analiza zvučnih zapisa s Brda Ukazanja - Komar, Tibor (2011)
Grga Kozina, radio-amater iz Međugorja, bio je među prvim ljudima koji su u posljednjim danima mjeseca lipnja 1981. godine na današnjem Brdu Ukazanja u zaselku Bijakovići prisustvovali viđenjima Gospe od strane šestero malodobnih vidjelaca. Za razliku od nekoliko stotina drugih ljudi koji su nahrupili u Bijakoviće, Grga Kozina je ponio ručni magnetofon kako bi odmah na licu mjesta zabilježio audio-zapis događanja u tijeku. Grga Kozina time postaje etnograf insider, a kroz otprilike pet sati snimljenog materijala možemo pratiti nekoliko zanimljivih cjelina odvijanja događanja u prvim danima viđenja – poput zapisa s Brda Ukazanja obilježenih glasovima vidjelaca u „razgovoru“ s Gospom ili prvih intervjua franjevaca s vidjeocima nakon ukazanja. Ovi zapisi zapravo dosada nisu ni bili potpuno nepoznati u javnosti budući da su dijelove koristili autori poput fra Janka Bubala u knjizi „1000 susreta s Gospom u Međugorju“ ili Renéa Laurentina, svećenika koji istražuje fenomen Međugorja još od 1983. g., u knjizi „Racconto e messaggio delle apparizioni di Medjugorje“.