Spomeničko značenje Polača na Mljetu - luke sv. Pavla - Fisković, Igor (2011)
Spomenički sklop u luci Polače na otoku Mljetu sagledava se kao odraz značenja tog antičkog lokaliteta kao mjesta gdje je 61.g.n.e. boravio sv. Pavao prije odlaska u Rim.