Bosanska(i)međukulturna književnost - Kovač, Zvonko (2011)
U radu se pokušavaju u teorijskom i pragmatičkom obzoru suvremene interkulturne znanosti o književnosti dovesti u vezu koncepti bosanskohercegovačke i međukulturne književnosti (osobito one srednjejužnoslavenskoga književnoga i književno-kritičkoga komunikacijskog prostora). Razlaže se opseg pojedinih pojmova (književost, kultura, međukulturalnost, bosanska književnost i sl.), njihova teorijska opravdanost, funkcionalna upotrebljivost, njihova idejna orijentacija, kao i ideološka pozadina metodologija koje ih ograničavaju ili ustrajno dovode u pitanje.