Mogućnost turističke valorizacije povijesnih cesta na području između Karlobaga i Baških Oštarija - Šolić, Tomislav (Array, 2011)
Tekst problematizira povijesne ceste u prostoru između Karlobaga i Baških Oštarija. Od prapovijesnih puteva, rimskih cesta do austrijskih ranonovovjekovnih cesta, vidljiv je kontinuitet prometovanja ovim prostorom. Radi se o izuzetno vrijednoj baštini koju možemo itekako koristiti u turističkoj ponudi ovog kraja.