19. Yuzyilda Bosna-Hersek'te Yazilmis Transripsiyonlu Turkce Gramer ve Sozlukler - Čaušević, Ekrem (2011)
U radu se govori o istraživanjima u arhivima i knjižnicama franjevačkih samostana u Bosni i Hercegovini, u kojima su pronađeni novi rukopisi turskih gramatika i rječnika napisanih latiničnim pismom.
Projekt MZOS
OTHER