Stanko Vraz in Ivo Andrić kot medkulturna pisatelja - Kovač, Zvonko, profesor književnosti (Array, 2011)
U referatu se govori o teoretskim pretpostavkama po kojima se Stanko Vraz i Ivo Andrić kao specifični interkulturni autori uvrštavaju u interkulturnu južnoslavensku književnu povijest, odnosno po kojima doprinose konstituiranju posebne interkulturne književnosti, pri čemu se Vrazu pripisuje veće domovinska i nacionalna, a Andriću internacionalna i svjetska važnost.