Bugari u Hrvatskoj: identifikacijske strategije i prakse - Grbić, Jadranka (2010)
Govori se o položaju pripadnika bugarske nacionalne manjine u Hrvatskoj, s obzirom na njihov broj, status i perspektive održanja i razvoja identiteta. Raspravlja se o etabliranoj terminologiji i definicijama pojma "manjina" u Hrvatskoj, Europi i svijetu i mogućnostima njihove implementacije na primjeru ove nacionalne manjine u Hrvatskoj.