Identitet i identifikacijski procesi: antropološke teorijske orijentacije, strategije i prakse - Grbić, Jadranka (2010)
Ovo predavanje je pregled i analiza teorijskih pravaca i orijentacija u istraživanju identiteta i identifikacijskih procesa u etnologiji i kulturnoj antropologiji. Osim povijesnoga pregleda, te analize, ponuđen je interpretativni znanstveni okvir razumijevanja identifikacijskih procesa u suvremenom svijetu, kao i nova teroijsko-terminološka određenja.