Sjena Kvarnera u opusu Miloša Crnjanskog - Roić, Sanja (2010)
Grad Rijeka i cijeli Kvarner ostavili su dubok trag u djelima M. Crnjanskog, od autobiografizma u Dnevniku o Čarnojeviću, preko poezije, do posljednjih priloga u intervjuima i sudjelovanju na skupu koji je organiziralo uredništvo časopisa "La battana" u Opatiji, gdje je pisac izlagao na talijanskom jeziku.