Hrvatski jezični identitet s poredbene točke gledišta - Matasović, Ranko (Array, 2011)
Rad se bavi ulogom jezičnog identiteta u stvaranju nacionalnog identiteta, te tezom da je nacija izmišljena tek u devetnaestom stoljeću.