Suvremene međunarodne migracije, državljanstvo i kolektivna kulturna prava (multikulturalizam) - Mesić, Milan, sociolog (2011)
Pregled suvremenih međunarodnih migracija, uključujući i ilegalne migracije, i njihov utjecaj na kulturnu različitost i kulturna prava imigranata u društvima primitka imigranata.