Antropološka analiza koštanih ostataka iz grobnice obitelji De Pretto u Piranu (SLovenija), 16-17. stoljeće - Hincak, Zdravka (Array, 2010)
Grobnica obitelji De pretto nalazi se u crkvi sv. Katarine pokraj samostana sv. Franciske u Piranu. Posljednjih dvjesto godina nije bila u funkciji te su prije uređivanja njezinog prostora izvedena temeljita konzervatorska istraživanja. Najveća i najljepša grobnica pripada obitelji De Pretto i slična je grobnici Ludovika Čikute iz katedrale na Krku.