Socijalna komunikacija među učenicima: načini, stilovi, sadržaji - Markić, Ivan, pedagog (2009)
Današnje vrijeme zahtjeva proučavanje oblika komunikacije među učenicima, kako bi spoznali njih, kako bi im se mogli približiti te naći nove načine za uspostavljanje boljih odnosa kao preduvjeta za razvoj njihovih potencijala. Škola je postala mjesto gdje učitelji slabo poznaju svoje učenike, gdje je masovnost zamijenila prisnost gdje se znanje suhoparno iznosi a učenici bez razmišljanja i uvida u značenje pamte i reproduciraju. Shvativši kako, o čemu i putem čega učenici komuniciraju moći ćemo prilagoditi svoja ponašanja, te se približiti toj generaciji intrigirajućih kreativaca.