Što žene glume? - Tomljenović, Ana (Array, 2010)
Polazeći od prvog teorijskog obrazloženja teze da temeljna značajka ženskosti odgovara strategiji prerušavanja u čuvenom tekstu Joan Rivière iz 1929., preko Lacanovog prisvajanja koncepta 'ženske maskerade' i postlakanovskog tumačenja 'dvo-ličnog' lica žene (Žižek, Copjec), u radu se preispituje kako se psihoanalitička teorija ukrštava s feminizmom, sugerirajući da psihoanalitički koncept 'ženske glume' može poslužiti kao dragocjeno polazište feminističkoj teoriji i kritici.