Mađarizacija međimurskih ojkonima – (neuspio) pokušaj brisanja hrvatskog identiteta Međimurja - Frančić, Anđela (Array, 2010)
U radu se autorica osvrće na prvotne tragove međimurskih naselja i njihova imena te na prisutnost mađarskoga adstrata u međimurskoj onimiji. Bilježena mađarskom grafijom te lišena svega prepoznatljivo hrvatskog u izrazu i sadržaju, mađarska imena međimurskih naselja nikad nisu zaživjela u narodu.