Utjecaj vrste zadataka na procjenjivanje jezičnoga znanja - Grgić, Ana, kroatistica (2010)
Cilj istraživanja je pokazati imaju li različiti tipovi zadataka u jezičnome testu utjecaja na točnost samih rješenja. Istraživanje je provedeno s pomoću različitih upitnika. U svakome upitniku pojavljuje se po jedan tip zadataka (zadatci višestrukoga izbora, zadatci dopunjavanja...), a gradivo koje se ispituje su različiti konjugacijski tipovi najčešćih glagola. Glagoli koje je potrebno konjugirati u svim su upitnicima jednaki. Ispitanici su polaznici Jezičnih vježbi 1 (1A), tj. početnoga stupnja u Croaticumu - centru za hrvatski kao drugi i strani jezik što je usporedivo sa stupnjem A2+ prema Zajedničkome europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ).