Prilog raspravi o jeziku i kulturi - Glovacki-Bernardi, Zrinjka (Array, 2009)
Analizom teorija W.v. Humboldta i Karla Vosslera te radova Josipa Jerneja raspravlja se o višejezičnosti i dodiru jezika i kultura.