Neobjavljeni antički natpisi iz muzeja Cetinske krajine i Zbirke Franjevačkog samostana u Sinju - Demicheli, Dino (Array, 2011)
Članak obrađuje dvadeset epigrafskih spomenika, koji se čuvaju u dvjema sinjskim zbirkama i jednoj triljskoj, a jedan je natpis u privatnom vlasništvu. Natpisi potječu s područja gornjega i srednjeg toka rijeke Cetine, a većina ih je iz okolice Sinja, odnosno iz rimskog logora Tilurija i jedine dalmatinske kolonije u unutrašnjosti, Ekva. Obrađena su četiri vojnička natpisa koja spominju tri vojničke jedinice, dok ostali natpisi pripadaju civilima, uglavnom ljudima lokalnog podrijetla. Spoznaje dobivene interpretacijom ovih natpisa u većoj mjeri potvrđuju već poznatu sliku o načinu života ovih krajeva u rimsko doba.