Z robov : za performativno branje hrvaške književnosti v evropskem kulturnem polju - Čale, Morana (Array, 2012)
Rad se bavi ugroženošću književne znanosti, humanistike i sveučilišta u globalizacijskim uvjetima, a posebice problemom institucionalnoga položaja, istraživačkih metodologija i perspektive komparatističkog proučavanja hrvatske književnosti.