Leksik slavonskoga dijalekta u recepciji zagrebačkih studenata kroatistike - Petrović, Bernardina (Array, 2011)
U radu se prikazuju rezultati istraživanja poznavanja leksičkoga sloja slavonskoga dijalekta iz recentnih djela slavonskih pisaca starije i novije hrvatske književnosti. Istraživanje je bilo usmjereno pitanju koliko studenti kroatistike u hrvatskoj metropoli poznaju leksik slavonskoga dijalekta pocrpljen iz recentnih djela starije i novije književnosti koji su im u popisu obvezatne literature. U istraživanju su sudjelovali studenti treće, četvrte i pete godine kroatistike, odnosno studenti zadnje godine preddiplomskoga studija koji su odslušali povijest jezika, dijalektologiju, stariju hrvatsku književnost i uvod u noviju hrvatsku književnost i studenti diplomskoga studija koji slušaju ili su odslušali obvezne i izborne kolegije novije hrvatske književnosti.