Kada "branitelj naslova maršira do polufinala": konvencionalizirane i inovativne metafore u oblikovanju športskog diskursa - Raffaelli, Ida (Array, 2010)
Rad se bavi analizom sportskog diskursa u hrvatskom u okviru teorije konceptualnih metafora. Metaforički jezični izričaji analiziraju na temelju konceptualnih metafora SPORT JE SUKOB i SPORT JE SILA. Primjenjujući metode iz korpusne lingvistike, na temelju specijaliziranog digitaliziranog korpusa sportskih tekstova uvodi se podjela metaforičkih izričaja na: a) konvencionalizirane, b) polukonvencionalizirane i c) inovativne metaforičke jezične izričaje. Svaka se kategorija analizira prema njihovoj frekvenciji te značenjskim obilježjima koje posjeduje.