Terminologija u pobožnostima Velikog petka u Hvaru - Kovačić, Vinko (2010)
U ovome članku obrađuju se termini koji se koriste u procesijama i ostalim pobožnostima koje se održavaju u Velikom tjednu, a posebno na Veliki petak, u gradu Hvaru. To su dakle riječi, bilo iz općeg leksika, bilo liturgijski termini, izneseni upravo u onom obliku u kojem se koriste u hvarskom govoru.