Kipari Jurjeva kruga - problemi i prijedlozi - Marković, Predrag (Array, 2010)
U radu posvećenom nekolicini vrsnijih kipara i klesara koji su surađivali sa Jurjem Dalmatincem - Radmilo Ratković, Petar Berčić i Ivan Pribislavić - preispituju se do sad postavljene atribucije te se temeljem stilske analize predlažu neke nove. Tako se uvidom u dokumentiranu djelatnost Radmila Ratkovića otklanja autorstvo hvarskih skulptura sv. Mihovila koji ubija zmaja i konjaničkog kipa sv. Jurja u Brusju, kao i poliptiha sv. Luke iz hvarske katedrale, ali mu se s oprezom pripisuje reljef Bičevanja i velika glava (Sv. Stjepana?)iz hvarske aktedrale. Za drugog Jurjeva suradnika, Petra Berčića otvara se pitanje autorstva reljefa "Bogorodice zaštitnice" iz lunete nove paške župne crkve, dok se Ivanu Pribislaviću temeljem stilske analize sagledava ukupni, do sada predloženi kiparski opus te mu se pripisuje kip proroka Ilije koji se nalazi na južnoj pregradi svetišta katedrala sv. Jakova u Šibeniku.