Bosna-Hersek Fransisken Kutuphanelerinde bulunan Yazma Turkce Gramerler (19. Yy) - Čaušević, Ekrem (Array, 2010)
Rad je posvećen rukopisnim gramatikama turskoga jezika čiji su autori bosanskohercegovački franjevci (19. st.). Autor u svome radu dokazuje da su te malo poznate gramatike preteča znanstvene turkologije na prostoru jugoistočne Europe.