Spontana energija revolucije: humanizam i socijalna dinamika Rose Luxemburg - Planinc, Mladen (2011)
Tema izlaganja jest kritička interpretacija socijalne dinamike u teoriji i praksi Rose Luxemburg. Socijalna dinamika se tumači kao stvaralačka, spontana i impulzivna sila masovne akcije, što dovodi do ideje univerzalnoga humanizma. Ideje Rose Luxemburg nastojimo problemski razumjeti iz aspekta filozofije života, kolektivne psihologije, fenomenologije nasilja i antropologije mašte.